+36 70 418 9111 info@ismtech.hu

Rendszer Optimalizálás

Digitális Drónos Permetezési és Növénytáplálási Rendszer Optimalizálás

 „A drónos permetezés nem a levegőben kezdődik.”

P.E.A.R.L. ( Process Environment Automated Research Learning ) system

 A nagy emelőkapacitású permetező drónok üzemeltetésének optimalizálása és felügyelete légügyi, növény-egészségügyi és környezetbiztonsági szempontból is kiemelten fontos. Az I.S.M. Technology által létrehozott P.E.A.R.L. rendszer egy szabványosított csatolófelület, ami kapcsolatot teremt a rendszert alkotó eszközök, a felhasználók és a felügyeleti joggal rendelkezők között.

Ezen rendszernek a permetező feladathoz legközelebb álló részei a Digitális csatoló; a Zárt rendszerű Permetlé Előkészítő – Drone FieldBase – és a Felhasználói felület. A rendszer „háttér országát” a P.E.A.R.L. szerver és a P.E.A.R.L. szabályozási szoftvere adja.

 Digitális Csatoló

A permetező drón gyártmányától és típusától függetlenül alkalmas az eszköz munkafolyamatainak rögzítésére és a kapott adatok továbbítására.

 Zárt Rendszerű Permetlé Előkészítő

A permetező drónok ugyan annyi permetszerrel dolgoznak, mint a hagyományos földi permetezők. A különbség a víz mennyiségében van. A drónoknak elegendő a kívánt hatás eléréséhez 8 l/ha (permetszer + víz) lémennyiség. Mivel nagyobb koncentrációjú permetszerrel dolgoznak ezért a pontosság és a biztonság elengedhetetlenek a hatásos munkavégzéshez. Ha csak egy milliliter eltérés is van a víz és vegyszer aránya között az egyrészt az eredményt nagyban befolyásolja, másrészt környezetbiztonsági kockázatot jelent. Senkitől sem várhatjuk el, hogy szemmérték aránnyal be tudja keverni a permetlevet. Annak érdekében, hogy ezt a terhet levegyünk a kiszolgáló személyzet válláról mi – Farmgép partnerünkkel együtt – már létrehoztuk azt a digitálisan szabályozott keverő platformot, ami gyors, pontos és biztonságos permetlé előkészítést és adagolást tesz lehetővé.